EUFORIONTetzepi - Občianske združenie Euforion

TETZEPI – fenomenálny jazzový orchester z Holandska v Bratislave!

Napriek tomu, že fanúšikovia jazzu sú zvyknutí najmä na bohatú jazzovú jeseň, aj v zime zažiari jedna z hviezd európskej jazzovej scény – orchester TETZEPI. V krajine tulipánov má táto 15- členná amsterdamská formácia zvučné meno a je známa predovšetkým svojim inovatívnym prístupom a energickými živími vystúpeniami. Žánrovo sa kapela pohybuje v rozmedzí free jazzu, klasického big bandu, kolektívnych improvizácii a  strhujúcich sólových výstupov. Časť programu vzniká priamo na pódiu, pretože hudobníci z TETZEPI majú radi prekvapenia, pričom publikum sa môže tešiť na inštrumentálne dokonalú jazzovú živelnosť.

Ako TETZEPI sami charakterizujú svoje vystúpenia: „Je to pastva pre uši aj oči“ a tí, ktorí mali možnosť túto formáciu vidieť, môžu len súhlasiť. Orchester má v zostave neuveriteľnú 10-člennú dychovú sekciu, ktorú dopĺňa klavír, gitara a rytmická sekcia (basa/kontrabas, bicie). Samozrejme k orchestru patrí aj dirigent a v Bratislave sa tejto úlohy zhostí Wouter Hakhoff. Takisto treba podotknúť, že v zostave nájdeme popredné mená holandskej jazzovej scény.

Či je človek fanúšikom klasického jazzu, free jazzu, improvizovanej hudby alebo energických živých vystúpení koncert TETZEPI je vždy nezabudnuteľným a neopakovateľným zážitkom. Pre tých, ktorí sú zvedaví na hudobné ukážky, je možné ich nájsť na www.tetzepi.nlv sekcii CDs.

Koncert jazzového orchestra TETZEPI sa uskutoční v sobotu 16.2.2008 o 21:00 v Bratislave v Klube za zrkadlom na Rovniankovej ulici 3. VSTUPNÉ: predpredaj: 150 Sk, na mieste: 200 Sk.

Organizárori: OZ Euforion, Veľvyslanectvo Holandského kráľovstva, Kultúrne zariadenia Petržalky.

Bližšie info: Tomáš Lukačka, +421907796660, tomaslukacka@euforion.sk

www.tetzepi.nl