JAZZOVÉ HVIEZDY V BRATISLAVE!!!

13.10.2008 sa o 20:00 v Klube za zrkadlom uskutoční doslova jazzový sviatok pretože k nám zavíta špička mladej generácie svetovej jazzovej scény – JORIS ROELOFS QUARTET.
Vstup: Predpredaj v sieti ticketportal: 250 Sk, na mieste: 300 Sk.

Link na predpredaj cez TICKETPORTAL

Joris Roelofs – altsaxofón, klarinet, flauta

Lídrom zostavy Joris Roelofs Quartet je len 24 ročný dychár holandského pôvodu, ktorý už stihol pozbierať početné ocenenia v Európe a USA. Právom si vyslúžil prívlastok supertalent, pretože hrá na altsaxofón, klarinet a flautu a už pozoruhone mladom veku si zahral s takými menami ako  John Marshall, Gary Smulyan, Ralph Peterson, Eric Harland, Matt Penman, Pete King či Jimmy Halperin.
                                                                                                        viac info: www.jorisroelofs.com

Ani ostatní členovia zostavy Joris Roelofs Quartet neostanú v pozadí, pretože sú to hudobníci jazzovej extratriedy. Ako inak, celá zostava je doma v mekke jazzu – v New Yorku. V rámci ich európskeho turné si ich môžeme vychutnať v Klube za zrkadlom v Bratislave – Petržalke. Predstavme si aj zvyšok tejto výnimočnej skupiny:

Aaron Goldberg – klavír

Momentálne jeden z najlepších jazzových klaviristov na svete. Spolupracoval s hudobníkmi ako Omer Avital, Brad Mehldau, Roy Hargrove, Ali Jackson, Savion Glover, Brad Mehldau, Michael Brecker, Dee Dee Bridgewater, Christian McBride a Kurt Rosenwinkel. Napriek mladému veku stihol participovať na viac ako 50 albumoch.                           viac info: www.aarongoldberg.com

Ari Hoenig – bicie

Ari Hoenig je výrazný a svojský jazzový bubenník, ktorého originálny šýl hry ho v New Yorku zaradil medzi popredných hráčov na bicie nástroje. Následne si zahral v rôznych formáciach s tými najlepšími jazzmanmi na svete... Spomeňme len niekoľko mien: Kurt Rosenwinkel Group, Joshua Redman Elastic band, Wayne Krantz, Mike Stern, Richard Bona, Pat Martino, Dave Leibman, Herbie Hancock, Ivan Linz, Wynton Marsalis, Toots Theilmans, Dave Holland, Joe Lovano, Pat Metheny, and Gerry Mulligan.                                                          viac info: www.arihoenig.com

Johannes Weidenmüller - basgitara

Pôvodom nemecký kontrabasista a basgitarista sa roku 1991 presťahoval do New Yorku, kde pôsobil a stále pôsobí v popredných jazzových telesách. Z nespočetných hudobných spoluprác spomeňme aspoň tie najväčšie mená ako Hank Jones, Ray Barretto, Carl Allen , John Abercrombie, Joe Lovano, George Benson, Wynton Marsalis, Joshua Redman, Gary Bartz, Johnny Coles, Clifford Jordan a Joe Chambers.                  viac info: http://de.wikipedia.org/wiki/Johannes_Weidenmüller

Kto má vzťah k jazzovej hudbe, pre toho je tento koncert povinný  a kto by sa chcel o jazze  dozvediet niečo viac, má teraz tú najlepšiu príležitosť.

viac info: www.artoflivin.sk
kontakt:    0907796660