8. novembra 2008 o 19:00 sa v Klube za zrkadlom predstaví holandský jazzový trubkár Eric Vloeimans s kapelou Gatecrash.

Vloeimans je považovaný za jedného z najlepších európskych jazzových interpretov, s obrovským talentom pre tvorbu pôvodných skladieb výnimočnej kvality. Ako skladateľ sa neutieka k jednému konkrétnemu štýlu, naopak, v každej skladbe si dokáže vytvoriť vlastný harmonický a podnecujúci prejav. Vloeimansove kompozície sú svieže a tvorivé, no stále plné citu a úcty k tradícií.

Jeho vzácny hráčsky talent v ničom nezaostáva za jeho schopnosťou komponovať. Ako jeden z mála ovláda celý zvukový rozsah trumpety, od energiou nabitých výšok až po jemné, zamatové basy. Jeho talent a tvorivé schopnosti mu vyslúžili mnohé ocenenia, medzi inými Dutch Edison Award, Boy Edgar Award a tiež prestížnu Bird Award.

Do Klubu za zrkadlom zavíta ako súčasť elitnej holandskej jazzovej formácie Gatecrash,  ďalej v zložení Jeroen van Vlie na klávesoch, Gulli Gudmundsso na kontrabase a Jasper van Hulten za bicími. O svojej hudbe, s ktorou pravidelne vypredávajú európske jazzové kluby, hovoria, že je „občas veselá a absurdná, sem tam romantická a funky a vždy energická a uhrančivá.“
Eric Vloeimans koncertuje v strednej Európe len veľmi zriedka a výnimočne, vystúpenie v Klube za zrkadlom by si preto nemal nechať ujsť žiadny jazzový nadšenec.

Ako názornú ukážku ponúkame toto video:

Dátum: 8.11.2008
Začiatok podujatia: 19:00