EUFORIONObcianske zdruzenie Euforion - Občianske združenie Euforion

Bratislavský Starý most (ne)zmizol. Pripomínať ho bude Červený Trpaslík.

Organizátorom Bratislava Street Art Festivalu a OZ Euforion sa podarilo pre všetkých obyvateľov a návštevníkov nášho mesta zachrániť fragmenty dnes už unikátnej konštrukcie Starého mosta, ktoré chceme v rámci občianskej iniciatívy „Pamätník Starého mosta“ vrátiť na staromestský breh Dunaja.

Sochár Ľubo Mikle pretvorí fragmenty mosta na sochársku inštaláciu s názvom Červený Trpaslík. Nie sú za nami politici ani developeri – sme občianski aktivisti a chceme aby vznikla socha, ktorá bude spomienkou pre Bratislavčanov z oboch brehov. Spomienkou na miesto a „posledný mestský most“, ľudí a ich históriu, industriálnu architektúru i súčasnosť. Súčasťou inštalácie je pretvorenie najbližšieho okolia na miesto príjemné pre oddych a stretávanie sa.
Bratislavčania, darujme si tento nový priestor!

Napriek tomu, že červený trpaslíci ako hviezdy majú enormne dlhú odhadovanú životnosť, existencia toho nášho je ešte stále neistá. Občianska iniciatíva "Pamätník Starého mosta" preto vyhlasuje verejnú zbierku na pokrytie nevyhnutných nákladov súvisiacich s realizáciou diela, inštaláciou sochy a úpravou jej okolia. Potrebujeme zaplatiť ťažké mechanizmy, nadrozmernú dopravu, terénne úpravy, výrobu podstavca, sedenia a pod. Podporiť nás môžete ľubovoľným príspevkom. Pre štedrejších darcov máme malé spomienkové predmety:

• limitovaná edícia pamätných lístkov v hodnote 5 EUR (1868 ks) / riečny kilometer Dunaja
  • limitovaná edícia farebných lístkov v hodnote 25 EUR (460 ks) / 460 metrov mal Starý most
  • limitovaná edícia pamätných grafických listov A5 - 100 EUR (69 ks) / rokov mal Starý most
  • darcom ponúkame možnosť umiestnenia mena, prípadne názvu spoločnosti na informačnej tabuli, umiestnenej v blízkosti sochy.

Svoje príspevky môžete posielať na špeciálny účet OZ Euforion:

5038957759/0900 Slovenská sporitelňa a.s.
SK2109000000005038957759
GIBASKBX

Do poznámky transakcie prosíme uveďte svoje meno a adresu a informáciu, či si želáte zverejniť Vaše meno na listine donorov.