EUFORIONObčianske združenie Euforion - Občianske združenie Euforion

AsGuests Quartet Tour 2015

Formácia AsGuests patrí medzi najprogresívnejšie zoskupenia na slovenskej jazzovej scéne. Jej zakladatelia Miroslav Herak a Michal Vaňouček si svojou tvorbou za posledných 10 rokov získali uznanie doma aj v zahraničí, pričom druhý menovaný sa stal laureátom prestížneho ocenenia Deloitte Jazz Award v Holandsku.

Aj v roku 2015 bude mať medzinárodné publikum možnosť vidieť skupinu v jej najdlhšie fungujúcej zostave - AsGuests Quartet. Obsadenie Quartetu je nemenné už od roku 2007 a vystupuje v zložení: Miro Herak – vibrafón, Michal Vanouček – piano, Janos Bruneel – bass a Yonga Sun – bicie.

Minulý rok sa AsGuests predstavili publiku okrem iného na najvačšom a najprestížnejšom festivale na Slovensku, Bratislavských Jazzových Dňoch 2014. V sezóne 2015 okrem koncertov na Slovensku vyvezú svoju hudbu aj do zahraničia. Prvýkrát sa AsGuests predstavia aj publiku vo Švajčiarsku, kde vystúpia v troch mestách: Biel/Bienne, Basel a Ženeva. V ďalšej fáze TOUR 2015 vystúpia na Slovensku a to v mestách Čadca, Rožnava, Žilina a Banská Štiavnica.

Skupina AsGuests Quartet sa v decembri tohto roku chystá do štúdia za účelom nahrania nového albumu a preto bude repertoár TOUR 2015 obsahovať najnovšie kompozície dvorných skladateľov skupiny Mira Heraka a Michala Vaňoučka.

Rozpis Koncertov AsGuests Quartet Tour 2015:

9.7.2015 - Garage, Biel/Bienne

10.7.2015 - Agora Bar, Basel